Buitenschoolse opvang (BSO) 4-13 jaar

De buitenschoolse opvang (BSO) van De Kleine Burgt in Dordrecht heet Burgt Actief. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar kunnen bij Burgt Actief voor en na schooltijd en in de schoolvakanties actief bezig zijn. Het hele jaar door bieden we een uitdagend en afwisselend activiteitenprogramma. De oudere kinderen krijgen bij ons extra veel variatie en zelfstandigheid.

Het is belangrijk dat wij binnen de Burgt Actief een uitdagende en tevens veilige omgeving creëren voor kinderen. Het ontwikkelen van competenties is van grote waarde voor de toekomst van het kind. De vaardigheden en kennis die het kind op doet kan het tot in zijn verre toekomst dagelijks gebruiken. Competenties als zelfbewust zijn, een positief zelfbeeld, vertrouwen in eigen kunnen, doorzetten, samenwerken zijn elementen die ook wij jong geleerd hebben en nog dagelijks gebruiken. Daarom vinden we de competentie ontwikkeling zo belangrijk binnen Burgt Actief!

U kunt bij Burgt Actief kiezen uit een drietal standaard opvangproducten:

  • Voorschoolse opvang met naschoolse opvang en met vakantieopvang vanaf 9 weken per jaar
  • Naschoolse opvang met vakantieopvang vanaf 9 weken per jaar
  • Voorschoolse opvang met vakantieopvang vanaf 9 weken per jaar

BSO activiteiten: het Burgt Actief programma

Bij Burgt Actief vinden we het belangrijk dat alle kinderen op hun eigen niveau en tempo worden uitgedaagd. Daarom organiseren we dagelijks verschillende activiteiten voor de diverse leeftijdsgroepen.

Burgt Actief heeft oog voor de verschillende talenten van kinderen. Elk kind is slim op verschillende manieren: rekenslim, taalslim, natuurslim, bewegingsslim, muziekslim, mensenslim, beeldslim en zelfslim (meervoudige intelligentie). Per activiteitenperiode van ongeveer 4 weken zetten we ons in om alle ‘slims’ aan bod te laten komen.

Meervoudige intelligentie bij Burgt Actief is een werkwijze waarbij de talenten van kinderen worden benut en de ruimte krijgen. We stimuleren hiermee het zelfvertrouwen van de kinderen en leren anderen respecteren en waarderen. Dit is een belangrijk onderdeel in onze visie.

Voorschoolse opvang

Voorschoolse opvang is voor ouders met vroege werk- of schooltijden een uitkomst. Het is een huiskameropvang: de kinderen kunnen tekenen, knutselen, lezen of spelletjes doen. Kinderen zijn welkom vanaf 7.00 uur. Wij zorgen ervoor dat uw kind op tijd op school is.

Naschoolse opvang

De kinderen worden uit school opgevangen om te eten en te drinken en vinden bij de pedagogisch medewerkers een luisterend oor voor hun belevenissen van de dag. Dagelijks organiseren we activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen, waarbij we ook vaak buiten te vinden zijn.

Vakantieopvang

Tijdens schoolvakanties kan uw schoolgaande kind hele dagen terecht bij de vakantieopvang. Bij Burgt Actief kiest u zelf hoeveel weken vakantieopvang u afneemt, dit kan vanaf negen weken per jaar. Onze vakantieopvang regeling geldt alleen voor de reguliere schoolvakanties (wij volgen de jaarkalender van uw school).

In de vakantie ondernemen we verschillende (leeftijdsgerichte) activiteiten, maar we maken ook regelmatig uitstapjes. Dan brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan een chocolaterie om te leren waar chocolade vandaan komt, gaan we dieren verzorgen op de boerderij of trekken we de natuur in om van alles te ontdekken… het is tenslotte vakantie! Bekijk voor meer informatie het voorbeeld vakantieprogramma.

Ook online op de hoogte blijven

Via ons online communicatieplatform ‘Mijn Kleine Burgt’ en bijbehorende app voor op uw smartphone houden we de ouders op de hoogte over de activiteiten op de BSO met foto’s en nieuwsberichten.

Gezonde voeding

Bij Burgt Actief vinden we gezonde voeding belangrijk. Dagelijks krijgen de kinderen bij ons vers fruit en een groentesnack. Kinderen drinken naast een glas limonade bij ons hoofdzakelijk water, thee en karnemelk of halfvolle melk.